walk relaxation fit - Source: https://pixabay.com/photos/walk-relaxation-fit-rest-active-3440186/

Apps voor senioren om fit en gezond te blijven

Gezond ouder worden wil iedereen, en we hebben zelf in de hand welke levensstijl we kiezen om zo onafhankelijk, fit en gezond mogelijk te blijven. Bepaalde applicaties (apps) op uw telefoon of tablet kunnen helpen om fysiek, mentaal en sociaal actief te blijven.  

Apps voor het innemen van medicamenten

Handige pillendoosjes kunnen uw medicatie sorteren, bijvoorbeeld op kleur. Het is echter ook zaak dat u eraan denkt de pillen op tijd in te nemen. Er zijn al pillendozen die met een app geleverd worden. Ze helpen u bij het beheren van uw medicijnen door herinneringen te sturen als het tijd is om een dosis in te nemen, of om de voorraad aan te vullen. Ze houden ook de medicatiegeschiedenis bij en geven informatie over mogelijke bijwerkingen en interacties.

Apps voor voeding en water

Hiermee kunt u bijhouden wat u dagelijks inneemt aan voedingsstoffen, calorieën en vitaminen. Ze kunnen ook aangeven wat gezonde keuzes zijn als het op voeding aankomt. Daarnaast kan een app u helpen voldoende gehydrateerd te blijven. U kunt dan bijhouden hoeveel u drinkt en herinneringen instellen zodat de app u waarschuwt om water te drinken.

Apps voor lichaamsbeweging

Installeer een stappenteller op uw telefoon of digitale horloge. Hiermee kunt u zichzelf een doel stellen en zien hoeveel stappen u die dag al heeft gedaan. Dit zorgt voor een betere hart- en longfunctie, meer flexibiliteit en het onderhouden van uw spieren. Dergelijke apps kunnen dit ook voor de fietsers onder u doen. Voor de yoga-liefhebbers zijn er apps met yoga-en meditatielessen voor alle niveaus. U vindt voor al deze activiteiten meestal ook een ondersteunende  gemeenschap om ervaringen mee uit te wisselen.

Apps voor entertainment

Uzelf amuseren is net zo goed belangrijk om gezond te blijven. Zo zijn er apps waar u samen met of juist tegen anderen woordspelletjes kunt spelen, net zoals bij Scrabble. Zo onderhoudt u uw sociale vaardigheden met anderen. Als u liever alleen een spelletje speelt, dan zijn er veel leuke online spelletjes om uit te kiezen.

Zo is er het kaartspel patience, maar u kan ook een potje dammen of schaken tegen de computer, of een rondje Roulette spelen. Soms is het leuk om een beetje geld in te zetten op een spelletje Roulette; het geeft net dat extra randje aan spanning. Voor dit laatste kunt u kiezen om te gokken zonder cruks  of met een Nederlandse licentie. De spelkeuze varieert, maar u kunt zelf vergelijken waar u de leukste spellen kunt spelen.  

Apps voor mentale gezondheid

U kunt uw mentale gezondheid verbeteren met eenvoudige en praktische oefeningen. Die hoeven maar een paar minuten per dag in te nemen. Zo kunt u leren om beter te ontspannen, wat goed is voor een betere nachtrust, het verlagen van stress en een actiever leven met vrienden en familie. Als u een stapje verder wilt, dan zijn er apps waarmee u kunt mediteren om een zo goed mogelijke balans in uw leven te creëren.   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *