In dit artikel

Alles wat je moet weten over trapliften!

Alles wat je moet weten over trapliften!

In dit artikel

Een traplift is een apparaat dat mensen met een beperking helpt om de trap op, maar ook weer af te gaan. Het lijkt op een stoel, alleen is deze op rails bevestigd die langs je trap beweegt. Deze stoel kan worden in- of uitgeklapt en heeft vaak gordels of andere veiligheidsvoorzieningen om de gebruiker veilig te houden. Trapliften kunnen worden gebruikt in appartementen, huizen en andere gebouwen waar mensen met beperkingen zich tussen verschillende verdiepingen moeten kunnen bewegen. Een traplift is een geweldige oplossing voor mensen met een beperking die moeite hebben met trappen. Het kan hen onafhankelijkheid teruggeven en hen in staat stellen om te toch de trap te kunnen gebruiken zonder hulp. Heb jij recent gehoord dat je een traplift moet aanschaffen voor in huis? Lees dan gauw verder!

Alles wat je moet weten over trapliften!

Welke soorten trapliften zijn er?

Een traplift in huis kan de ideale oplossing zijn wanneer je niet meer zelfstandig de trap op of af kunt lopen. Dit kan zijn doordat je last hebt van lichamelijke beperkingen, zoals artritis, slechte knieën of rugproblemen. Ook kun je een traplift nodig hebben vanwege mobiliteitsproblemen, leeftijd, neurologische aandoeningen of herstel na een blessure of operatie. Er bestaan zes soorten trapliften; een gebogen trap lift, een rechte trap lift, een draai traplift, een platform traplift, een vouwtrap lift en een buitentraplift. Een rechte traplift is geschikt voor een trap zonder bochten, terwijl een gebogen traplift is aangepast voor een trap met bochten. Beide soorten trapliften kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften, zoals de positie van de armleuningen, veiligheidsgordels en de grootte van de stoel. Een draaitrap lift is speciaal ontworpen voor trappen die zowel bochten als hellingen hebben. Een platform traplift is geschikt voor mensen die graag staand met de traplift naar boven willen. Het platform is op de rails bevestigd, dus je kunt hier zowel op staan als zitten. Een vouwtrap lift is ontworpen voor trappen waar de ruimte beperkt is. De stoel kan opgevouwen worden, waardoor je ruimte bespaart wanneer de lift niet in gebruik is. Als laatste is de buitentraplift geschikt voor gebruik van een traplift buitenshuis, naar bijvoorbeeld een veranda of de kelder.

Hoeveel kost het aanschaffen van een traplift?

De prijs van een traplift varieert afhankelijk van het type traplift en de aanpassingen die voor jou nodig zijn. Een standaard rechte traplift zal lager in de kosten uitvallen dan een aangepaste gebogen traplift. Het is erg belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen om te bepalen welk type traplift het beste is voor jouw situatie en hoeveel je het je zal gaan kosten. Wanneer je op zoek bent naar een professional op gebied van trapliften, neem dan een kijkje bij https://www.smienktrapliften.nl/. Er zijn verschillende manieren om de kosten van jouw traplift te financieren. Veel verzekeraars zullen de kosten van je traplift dekken omdat het wordt gezien als een medische noodzaak. Je moet natuurlijk wel naar je badkamer of slaapkamer kunnen als deze zich op een verdieping hoger bevinden. Er zijn ook veel leningen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om de kosten van een traplift te financieren, mocht jouw zorgverzekering dit niet doen. Daarnaast zijn er ook nog sommige gemeenten die subsidies bieden voor trapliften aan inwoners met een beperking.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over trapliften!

Laat een reactie achter