In dit artikel

AD Matras en Comfort: Wat is het Verband? (2023)

In dit artikel

Ligt u oncomfortabel en ervaart u huidproblemen door uw huidige matras? Dat is een probleem dat ik ook ben tegengekomen en waaruit bleek dat een AD matras de oplossing kan bieden. In dit artikel ga ik dieper in op wat een AD matras is, zijn voordelen en de relatie tussen het matras en comfort.

Duik in deze wereld van optimaal ligcomfort en ontdek hoe een AD matraas u kan helpen om beter te slapen.

Key Takeaway

Volgens mijn test is het Nagomi Decubitus Matras het beste AD matras van dit moment. Dit matras bestaat uit een wisseldruksysteem. Ik heb gezien  de lichaamsdruk van de patiënt perfect wordt verdeeld over het anti decubitus matras. Dit maakt dat in bed liggen comfortabel en pijnloos wordt.

Samenvatting

  • Een AD Matras is een speciaal ontworpen matras dat ligcomfort biedt en doorligwonden voorkomt.
  • Het matras vermindert de druk op het lichaam, beschermt de huid en biedt goede ventilatie.
  • Er zijn verschillende soorten AD matrassen beschikbaar, zoals koudschuimmatrassen, traagschuimmatrassen, alternerende matrassen en Gravimed matrassen.
  • Een AD matras verbetert het ligcomfort, vermindert rugpijn en zorgt voor een goede nachtrust. Het beschermt ook tegen doorligwonden en creëert een goed ligklimaat.

Wat is een AD Matras?

Een AD Matras is een speciaal ontworpen matras dat is bedoeld om ligcomfort te bieden en doorligwonden te voorkomen.

Functie van een AD Matras

Een AD matras doet veel goed voor je lichaam als je slaapt. Eerst helpt het matras om de druk op je lichaam te verlagen. Dit is goed voor mensen die pijn in hun rug hebben of die op bed moeten blijven liggen.

Het matras beschermt ook je huid. Dit helpt om wonden door liggen te voorkomen. Het matras is gemaakt van een stof die water niet doorlaat, maar wel damp. Dit zorgt ervoor dat je het niet te warm krijgt als je op het matras ligt.

Ook vecht het matras tegen virussen en bacteriën. Mensen die tussen de 20 en 140 kg wegen, kunnen op dit matras slapen.

Verschillende soorten AD Matrassen

Er zijn verschillende soorten AD matrassen beschikbaar:

  • Koudschuimmatras: Dit type matras voelt wat kouder aan, maar biedt uitstekende drukverdeling en ondersteuning.
  • Traagschuimmatras: Een traagschuimmatras vormt zich naar het lichaam en zorgt voor optimale drukverlaging en comfort.
  • Alternerend matras: Dit is ook bekend als een wisseldrukmatras en helpt bij de preventie van doorligwonden door afwisselende drukpunten te creëren.
  • Gravimed matrassen: De Gravimed lijn van Drive biedt specifieke AD matrassen aan die geschikt zijn voor mensen met decubitus tot fase 3. Deze matrassen zorgen voor goede ventilatie en zijn virus- en bacterieresistent.

Het Verband tussen AD Matrassen en Comfort

Een AD matras heeft een direct verband met comfort. Het biedt extra ondersteuning en zorgt voor een drukverlagend effect, waardoor het ligcomfort wordt verbeterd. Door de druk gelijkmatig over het lichaam te verdelen, vermindert een AD matras de kans op rugpijn en zorgt het voor een goede nachtrust.

Bovendien beschermt het matras de huid tegen doorligwonden, wat vooral belangrijk is voor mensen met decubitus. Een AD matras zorgt ook voor een goed ligklimaat door goede ventilatie en is bestand tegen virussen en bacteriën.

Kortom, een AD matras optimaliseert het slaapcomfort en draagt bij aan het welzijn en de kwaliteit van de slaap.

Meer over ‘AD matrassen’

De wereld van AD matrassen is breed en essentieel, vooral voor degenen die het meest kwetsbaar zijn voor decubitus. Als je je afvraagt wat is een ad matras of hoe werkt een anti-decubitus matras, dan ben je hier op de juiste plek. Ze zijn ontworpen met vele voordelen, te beginnen met de voordelen van een ad matras. Met verschillende soorten ad matrassen op de markt, is het belangrijk om te weten hoe je voor ze moet zorgen. Het onderhoud van een ad matras is essentieel, net als het begrijpen van de relatie tussen ad matras en huidverzorging.

Natuurlijk is hygiëne van het grootste belang, en je moet weten hoe een ad matras te reinigen. Naast de medische voordelen, is het ook belangrijk om te kijken naar het ad matras en comfort en hoe het kan bijdragen aan een betere ad matras en slaap ervaring. Dit type matras is niet alleen geschikt voor decubituspreventie, maar ook voor het gebruik van een ad matras bij verschillende aandoeningen. Hoewel ze van cruciaal belang zijn, zijn er ook alternatieven voor ad matrassen. Last but not least, het is essentieel te begrijpen waarom een ad matras belangrijk is voor ouderen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verband tussen AD matras en comfort?

Het AD matras biedt comfort door de drukverdeling, wat goed is voor het welzijn van de patiënt.

2. Is een AD matras bestand tegen virussen en bacteriën?

Ja, een AD matras is virusbestendig en bacteriebestendig om de gezondheid van de gebruiker te beschermen.

3. Hoe helpt het AD matras bij het voorkomen van decubitus?

Door de drukbelasting te beheersen met behulp van een traagschuim matras, helpt het AD matras bij decubituspreventie.

4. Heeft de slaaphouding invloed op de werking van het AD matras?

Ja, het AD matras is dampdoorlatend en past zich aan de slaaphouding aan, waardoor een comfortabele nachtrust wordt bevorderd.

» Referenties

1. A Jonsson, M Lindén, M Lindgren, L-A Malmqvist, Y Bäcklund. (2005). Evaluation of antidecubitus mattresses. Med Biol Eng Comput, 43(5), 541-7.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16411624/

2. Mastrangelo D., Farina E., Gallicchio V., De Anna D., Bresadola F. (2010). Observational study of the use of antidecubitus mattress covers in the prevention and care of pressure ulcers. Acta Vulnologica, 8(2), 87-92.
https://www.minervamedica.it/en/journals/acta-vulnologica/article.php?cod=R45Y2010N02A0087

3. NHG-werkgroep: Wiersma Tj. (2015). Decubitus. NHG-STANDAARD KNR nummer M70.
https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/decubitus

4. N Cullum, J Deeks, T A Sheldon, F Song, A W Fletcher. (2000). Beds, mattresses and cushions for pressure sore prevention and treatment. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10796662/

5. N Cullum, E A Nelson, K Flemming, T Sheldon. (2001). Systematic reviews of wound care management: (5) beds; (6) compression; (7) laser therapy, therapeutic ultrasound, electrotherapy and electromagnetic therapy. Health Technol Assess, 5(9), 1-221.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11368833/

6. Elizabeth McInnes, Sally Em Bell-Syer, Jo C Dumville, Rosa Legood, Nicky A Cullum. (2008). Support surfaces for pressure ulcer prevention. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18843621/

» Referenties

Conclusie beste anti decubitus matras 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on AD Matras en Comfort: Wat is het Verband? (2023)

Laat een reactie achter