In dit artikel

Ontdek de nieuwste aangepaste rollators voor meer mobiliteit!

Ontdek de nieuwste aangepaste rollators voor meer mobiliteit!

In dit artikel

Het vinden van de juiste ondersteuning bij mobiliteit kan een uitdaging zijn. MediPlus biedt oplossingen met aangepaste rollators die aan uw specifieke behoeften voldoen. In dit artikel ontdekt u hoe deze speciaal ontworpen hulpmiddelen uw dagelijks leven kunnen vergemakkelijken.

Lees verder en vind de perfecte rollator voor u.

Key Takeaway

De beste rollator van 2024 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Samenvatting

 • Speciale aangepaste rollators zijn er voor diverse behoeften, zoals artritis, Parkinson, slechtziendheid en verminderde armkracht.
 • Kenmerken zoals onderarmschalen, duwbeugels en eenzijdige bediening bieden extra steun en comfort voor een veiliger en zelfstandiger leven.
 • Verschillende modellen met specifieke aanpassingen verhogen de mobiliteit en bevorderen zelfstandigheid in het dagelijks leven.
 • Het is belangrijk om bij de aankoop van een rollator te letten op zaken als verstelbaarheid, gewicht, breedte en opvouwbaarheid voor optimaal gebruiksgemak.
 • Deskundig advies en persoonlijke begeleiding zijn beschikbaar bij gespecialiseerde leveranciers om de juiste aangepaste rollator te kiezen.

Over Aangepaste Rollators

Ontdek de nieuwste aangepaste rollators voor meer mobiliteit!

U zoekt een rollator die past bij uw unieke behoeften; ontdek hier hoe aangepaste rollators mobiliteit kunnen verbeteren met hun specifieke kenmerken en voordelen. Deze op maat gemaakte hulpmiddelen bieden niet alleen ondersteuning, maar ook vrijheid en onafhankelijkheid in het dagelijks leven.

Kenmerken en voordelen

Aangepaste rollators zijn ontworpen met uw unieke behoeften in gedachten. Ze bieden extra steun en stabiliteit, waardoor de angst om te vallen vermindert en uw mobiliteit verbetert.

Met deze hulpmiddelen behoudt u de vrijheid om zelfstandig naar buiten te gaan, veilig en met vertrouwen. De specifieke aanpassingen van deze rollators, zoals onderarmschalen voor extra comfort of speciale remmen voor mensen met artritis, zorgen ervoor dat ze perfect aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

Dankzij de verscheidenheid aan rollators kunt u het model kiezen dat het beste past bij uw activiteiten, of u nu thuis bent of buitenshuis. Of het nu gaat om een parkinson rollator met een duwbeugel of een eenzijdig bedienbare rollator, er is altijd een oplossing die bijdraagt aan het behouden van uw zelfstandigheid.

En dit alles wordt geboden met de hoogste kwaliteit en service, en vaak met gratis verzending als extra voordeel. Ervaar de scherpste prijs en nummer 1 in service terwijl u geniet van het comfort en de vrijheid die onze aangepaste rollators bieden.

Verschillende soorten aangepaste rollators

De keuze in aangepaste rollators is groot en divers, dit maakt het mogelijk om een rollator te vinden die perfect aansluit bij uw persoonlijke behoeften. MediPlus helpt u graag bij het selecteren van de juiste rollator met de gewenste aanpassingen.

 • Rollators met duwbeugel: Deze zijn ontworpen voor mensen die extra steun nodig hebben bovenop de standaard handvatten. De duwbeugel biedt stabiliteit en is ideaal voor wie moeite heeft met bukken of minder kracht in de handen heeft.
 • Parkinson rollator: Speciaal gemaakt voor patiënten met Parkinson of vergelijkbare aandoeningen. Deze rollators bevatten functies zoals een vertraagde remfunctie of laserlijnen die helpen bij het lopen.
 • Eenzijdig bedienbare rollator: Dit type is perfect voor mensen die slechts één hand kunnen gebruiken. Alle bedieningselementen zijn binnen bereik van één handvat zodat veiligheid en zelfstandigheid gewaarborgd blijven.
 • Rollator met onderarmschalen: Biedt extra ondersteuning voor de onderarm en kan uitkomst bieden wanneer men niet voldoende kracht in de polsen heeft om zichzelf te ondersteunen.
 • Artritis Rollator: Gemaakt met mensen met artritis in gedachten, deze rollators kenmerken zich door speciale handvatten en vereenvoudigde remmechanismen om het gebruiksgemak te verhogen.
 • Rollator voor Slechtzienden: Voorzien van tactiele markeringen, reflectoren, en andere hulpmiddelen om slechtzienden meer zekerheid te geven tijdens het lopen.

Aangepaste Rollator voor specifieke behoeften

Ontdek de nieuwste aangepaste rollators voor meer mobiliteit!

Het vinden van de juiste aangepaste rollator is essentieel om uw mobiliteit te ondersteunen en tegemoet te komen aan individuele behoeften. Ontdek hoe specifieke aanpassingen het dagelijks leven kunnen vereenvoudigen en zelfstandigheid kunnen bevorderen.

Rollator met onderarmschalen

Rollators met onderarmschalen zijn ontworpen om mensen extra steun te geven die dat nodig hebben. Ze zijn ideaal voor wanneer uw handen en armen niet genoeg kracht hebben om een standaard rollator goed te gebruiken.

U leunt met uw onderarmen op de schalen, wat zorgt voor stabiliteit en verlichting van de druk op uw handen en polsen. Dit kan een groot verschil maken in uw mobiliteit en zelfstandigheid.

Deze aangepaste rollators komen in diverse maten en hoogtes, zodat er voor elke gebruiker een perfecte pasvorm te vinden is. De Onderarmschalen Rollator provo blauw bijvoorbeeld, heeft speciale hogere handgrepen, wat het gebruik aangenamer maakt voor mensen die langer zijn of specifieke ondersteuning nodig hebben.

U kunt op onze persoonlijke klantenservice rekenen om samen met u het model te vinden dat het beste bij uw levensstijl en lichamelijke behoeften past.

Artritis Rollator

Leven met artritis vraagt om speciale hulpmiddelen, en de Artritis Rollator is daar een perfect voorbeeld van. Deze rollator biedt uitkomst met comfortabele armsteunen die de gewrichten ontlasten tijdens het lopen.

U geniet van een verhoogd comfort dankzij de FAKTO+ Artritis-rollator met zijn verstelbare onderarmsteunen en gemakkelijk te bedienen remmen, wat bijdraagt aan uw onafhankelijkheid en mobiliteit.

Het stabiele stalen frame met poedercoating zorgt bovendien voor duurzaamheid en veiligheid.

Specifiek ontworpen voor uw behoeften als reuma- of artritispatiënt, zorgt de Artritis Rollator Jumbo Yano met onderarmschaal ervoor dat u minder pijn ervaart tijdens het lopen. Dit type rollator is uw steun en toeverlaat voor dagelijkse activiteiten, zowel binnen als buiten.

Ervaar zelf hoe deze rollators u kunnen helpen meer te genieten van uw dagelijkse leven zonder dat artritis u tegenhoudt.

Rollator voor Slechtzienden

Slechtzienden hebben specifieke uitdagingen waar een standaard rollator niet op inspeelt. Dat is precies waarom de Provo Slechtzienden Rollator 2e Generatie ontwikkeld is. Deze rollator beschikt over unieke kenmerken zoals speciale markeringen die de veiligheid van gebruikers met een visuele beperking verhogen.

Gebruikers vinden in de Premis Provo Standaard Slechtzienden Rollator, een betrouwbare partner voor dagelijkse mobiliteit. Dit product combineert kwaliteit met comfort en biedt alle gemakken die nodig zijn om zelfstandig en veilig te blijven bewegen.

Met deze aangepaste rollators behouden slechtziende personen hun vrijheid en kunnen zij met vertrouwen op pad gaan.

Aanpassingen en maatwerk opties

In een wereld waar iedereen uniek is, bieden aangepaste rollators de mogelijkheid om de mobiliteitshulpmiddelen af te stemmen op uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Ontdek de variëteit aan aanpassingen die het comfort en de functionaliteit van rollators verbeteren en hoe maatwerk ervoor zorgt dat u een rollator krijgt die naadloos aansluit bij uw levensstijl.

Met duwbeugel

Een rollator met duwbeugel biedt extra ondersteuning voor mensen die moeite hebben met het vasthouden van traditionele handvatten. De duwbeugel bevindt zich aan de voor- of bovenkant van de rollator, waardoor u met beide handen meer grip en stabiliteit heeft tijdens het lopen.

Dit type aangepaste rollator is vooral handig voor gebruikers met verminderde handfunctie of kracht, zoals bij artritis. U houdt de beugel vast en loopt met vertrouwen, terwijl de rollator soepel voor u uit rolt.

Het ontwerp van de duwbeugel maakt het eenvoudiger om de rollator te manoeuvreren zonder uw polsen en handen teveel te belasten. U past de hoogte eenvoudig aan uw lengte aan voor een comfortabele wandelhouding.

Met deze aanpassing behoudt u uw mobiliteit en zelfstandigheid, en kunt u op een veilige manier blijven genieten van uw dagelijkse wandelingen.

Parkinson rollator

Parkinson rollators zijn speciaal ontworpen om u constant steun te bieden tijdens het lopen. Ze bevatten vaak een omgekeerd remsysteem, wat betekent dat ze stoppen zodra de gebruiker de grepen loslaat, wat extra veiligheid biedt.

Maatwerk aan deze hulpmiddelen zorgt ervoor dat ze perfect aansluiten op uw persoonlijke behoeften en in veel gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding.

Voor wie te maken heeft met ‘freezing’ of festinatie, kunnen rollators uitgerust met drie cues – visueel, auditief en tactiel – enorm helpen bij het verbeteren van loop- en balansproblemen.

De technische snufjes zoals Laser en Akoestisch Signaal activeren bij een ‘freeze’, wat u helpt uw stap weer in gang te zetten. Dit stimuleert niet alleen veiligere bewegingen, maar helpt ook uw zelfstandigheid te bewaren.

Eenzijdig bedienbare rollator

Een eenzijdig bedienbare rollator is een uitkomst voor mensen die slechts één hand of arm kunnen gebruiken. Dit type rollator zorgt ervoor dat de gebruiker met één zijde alle benodigde handelingen kan verrichten.

De stuur- en remfuncties zijn zo aangepast dat ze met één hand bediend kunnen worden, wat zorgt voor meer zelfstandigheid en veiligheid tijdens het lopen.

Bijvoorbeeld, de Premis Provo Zwart Rollator is speciaal ontworpen voor linkszijdige bediening. Dit model ondersteunt personen tot een maximaal gebruikersgewicht van 120 kg. MediPlus vervaardigt deze aangepaste hulpmiddelen en staat klaar met informatie en advies voor wie interesse heeft in een dergelijke rollator.

Dit zorgt ervoor dat u nog steeds mobiel en actief kunt blijven, ongeacht fysieke beperkingen.

Informatie over Aangepaste Rollators

Aangepaste rollators zijn niet alleen een hulpmiddel om te lopen, maar ook een manier om zelfstandigheid te vergroten. Ze zijn speciaal ontworpen voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege verschillende lichamelijke uitdagingen.

U kunt kiezen voor modellen met handige opbergvakken, zitjes en stevige wielen die buitengebruik vergemakkelijken. Met opties als onderarmschalen voor extra steun of verlichting specifiek gericht op Parkinson patiënten, is er altijd een rollator die past bij uw persoonlijke situatie.

MediPlus en andere gespecialiseerde leveranciers bieden persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat uw rollator perfect aansluit bij uw wensen en levensstijl. Dit kan variëren van het kiezen van de juiste maat tot het aanpassen van de handvatten en remmen voor optimale controle.

Bovendien kan Angellique, een expert op het gebied van rollators, u begeleiden bij het vinden van de ideale aangepaste rollator. Zij kan u informeren over de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de wereld van mobiliteitshulpmiddelen.

De juiste aangepaste rollator kiezen

Bij het selecteren van een aangepaste rollator is het cruciaal om een model te vinden dat naadloos aansluit bij uw individuele behoeften en levensstijl, zodat mobiliteit hand in hand gaat met comfort en veiligheid.

Uw persoonlijke situatie en dagelijkse activiteiten zijn leidend in het maken van deze keuze, waardoor u optimaal kunt genieten van uw vrijheid en onafhankelijkheid.

Hoe de juiste keuze te maken

Het vinden van de perfecte aangepaste rollator is essentieel voor uw mobiliteit en comfort. Een goede keuze vereist aandacht voor specifieke kenmerken en persoonlijke behoeften.

 • Stel vast voor welk gebruik de rollator voornamelijk bestemd is, binnen of buiten. Rollators voor buiten hebben stevigere wielen die geschikt zijn voor oneffen terrein.
 • Let op het gewicht van de rollator, zodat deze gemakkelijk te hanteren en te vervoeren is. Lichtgewicht modellen bieden vaak meer gebruiksgemak.
 • Overweeg de hoogte en verstelbaarheid om een goede houding te waarborgen en rugklachten te voorkomen. Een correcte afstelling zorgt voor optimaal loopcomfort.
 • Denk aan extra accessoires zoals een zitje of opbergtas, die het gebruik nog prettiger kunnen maken gedurende langere periodes.
 • Check of het model geschikt is bij specifieke aandoeningen zoals artritis, Parkinson of slechtziendheid. Elk type heeft kenmerken die ondersteuning bieden bij deze condities.
 • Probeer verschillende modellen uit met een rollatortest om het gevoel en de stabiliteit persoonlijk te ervaren. Dit helpt bij het maken van een gefundeerde keuze.
 • Raadpleeg deskundig advies om zeker te zijn dat alle individuele behoeftes meegenomen worden in uw beslissing.
 • Evalueer handige functies, zoals éénzijdige bediening, indien dit relevant is voor uw situatie. Deze aanpassingen kunnen dagelijkse activiteiten vergemakkelijken.
 • Besteed aandacht aan duurzaamheid en garantievoorwaarden. Een betrouwbare rollator kan jarenlang mee gaan als deze goed wordt onderhouden.

Waar u op moet letten bij het kopen van een aangepaste rollator

Het kiezen van de juiste aangepaste rollator is essentieel voor uw comfort en mobiliteit. Hier zijn enkele belangrijke punten waar u op moet letten:

 • Zitcomfort: Kies een model met een stevig en comfortabel zitje, zodat u kunt rusten wanneer dat nodig is.
 • Breedte van het frame: Controleer de breedte om er zeker van te zijn dat de rollator door deuren en gangpaden past.
 • Verstelbare handgrepen: Zoek naar verstelbare handgrepen die passen bij uw lengte, of u nu lang of kort bent.
 • Stevigheid en duurzaamheid: Ga na of het materiaal bestand is tegen dagelijks gebruik en voldoet aan uw gewichtseisen.
 • Remmen: Test of u gemakkelijk bij de remmen kunt en deze kunt bedienen; dit is cruciaal voor uw veiligheid.
 • Manoeuvreerbaarheid: Probeer hoe soepel de rollator rijdt en bochten maakt; het moet niet te veel inspanning kosten om te sturen.
 • Opvouwbaarheid: Een opvouwbare rollator maakt transport en opslag eenvoudiger, vooral als u vaak reist.
 • Onderhoudsgemak: Verzeker uzelf ervan dat u gemakkelijk aan vervangbare onderdelen kunt komen zoals wielen of handvaten wanneer deze slijten.
 • Accessoires: Overweeg extra opties zoals een mandje, stokhouder of reflectoren die bijdragen aan het gemak.

Conclusie

Rollators op maat verbeteren uw mobiliteit en zelfstandigheid. Deze speciale hulpmiddelen zijn ontworpen om aan uw persoonlijke eisen te voldoen. Van onderarmschalen tot rollators voor slechtzienden, de keuze is ruim.

Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook afgestemd op comfort. Zo geeft een juist gekozen rollator u vrijheid terug; een waardevolle investering in uw kwaliteit van leven.

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen