In dit artikel

Beste Glijzeil | Review (2022) | 6x Glijlakens Vergelijken!

Beste Glijzeil | Review (2023) | 6x Glijlakens Test!

In dit artikel

Een glijzeil wordt ook wel een glijlaken of rollaken genoemd. Het is een van de zorghulpmiddelen die voor gemak, comfort en veiligheid zorgt. Wilt u een glijzeil kopen, maar kunt u niet kiezen welke? Ik – Anouk, ergotherapeut – deed de glijzeilen test. Ik ging 6x glijzeilen vergelijken om een conclusie te trekken. Wat het beste glijzeil van 2023 is, leest u in dit artikel. Laten we snel beginnen!

Het beste glijzeil van 2023: Mijn selectie

 1. Beste Wendylett hoeslaken – Wendylett hoeslaken
 2. Beste glijlaken – Wendylett 4 way draailaken
 3. Beste glijzeil – Decocare glijlaken
 4. Beste satijnen glijlaken – Satinsheet treklaken
 5. Beste tunnel glijzeil – Glijzeil Immedia Multiglide

Glijzeilen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste glijzeil van dit moment is, heb ik verschillende glijzeilen met elkaar vergeleken. Ik lette hierbij op de kwaliteit van elk glijzeil, maar ook op functionaliteiten en het gebruiksgemak. Verder keek ik naar de prijs, beschikbare kleuren en de beoordelingen van andere mensen. Hun glijzeilen reviews tellen namelijk ook! Op basis van al die factoren heb ik uiteindelijk besloten wat het beste glijzeil van 2023 is. Die uitkomst deel ik natuurlijk graag met u.

1. Wendylett hoeslaken – beste Wendylett hoeslaken

Is draaien in bed lastig voor u? Gebruik glijzeil Wendylett! Het Wendylett hoeslaken is ook geschikt wanneer u door een zorgverlener verplaatst wordt in bed. Dit is dan een stuk gemakkelijker, maar ook comfortabeler voor u. Het Wendylett glijlaken helpt bovendien doorligplekken voorkomen dankzij glad materiaal waarvan het middenstuk gemaakt is.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test! Wendylett hoeslaken

Dit glijlaken gebruiken doet u in plaats van een normaal hoeslaken. Wees overigens niet bang dat het glijlaken zorg zó glad is, dat u kunt vallen. De randen zijn namelijk voorzien van een antislip laag.

Het glijlaken Wendylett (een glijlaken Medipoint), kan ook gebruikt worden in combinatie met het Wendylett 4 way draailaken of met het Wendylett 2 way draailaken. Deze glijzeilen vullen elkaars functie aan. Bovendien zijn ze zacht, maar wel sterk en slijtvast. De platte, fijne naden zorgen voor extra comfort. Ook zijn Wendylett glijzeilen wasbaar.

Functionaliteiten

✅ Slijtvast glijzeil Medipoint;

✅ Antislip randen voor uw veiligheid;

✅ Om zelfstandig te draaien in bed of om uw zorgverlener te ondersteunen;

✅ Gratis verzending en retournering binnen 14 dagen;

✅ Het satijnen middenstuk helpt decubitus tegengaan (doorligplekken);

✅ Kan in combinatie met andere Wendylett producten gebruikt worden;

✅ Platte, fijne naden voor extra comfort.

Eigenschappen

Dit glijzeil Medipoint is niet goedkoop, maar wel erg handig. Het is 90x200cm groot en is daardoor geschikt voor matrassen van datzelfde formaat, met een dikte tot 25cm. Is uw matras dikker, dan kunt u het Wendylett glij-onderlaken gebruiken.


Klik hier voor de beste prijs

2. Wendylett 4 way draailaken – beste glijlaken

Op nummer twee beste glijzeilen staat het Wendylett 4 Way draailaken. Dit is een prima glijlaken of glijzeil voor gebruik in samenwerking met uw zorgverlener. Hij is niet voor zelfstandig gebruik bedoeld. Toch is dit een van de glijlakens die erg populair zijn door de satijnen andere kant. Hierdoor kunt u gemakkelijk in alle richtingen mee glijden met de Wendylett 4 Way. U kunt hem bovendien gebruiken in combinatie met het Wendylett glijlaken en het Wendylett hoeslaken.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test! Wendylett 4 way draailaken

Wilt u dit glijzeil gebruiken, dan biedt dat vele voordelen en weinig inspanning voor uw zorgverlener. Zo kunt u gemakkelijk hogerop en zijwaarts in bed verplaatst worden. Door het glijlaken onderaan dubbel te slaan, schuift u er niet uit. Na gebruik moet het bovenlaken aan beide zijden worden ingestopt, zodat deze weer goed vast zit en u veilig in bed ligt. De sterke, maar zachte stoffen waarvan Wendylett lakens gemaakt zijn, zijn handig in gebruik. Bovendien zijn ze slijtvast en wasbaar.

Functionaliteiten

✅ Geschikt voor gebruik door uw zorgverlener;

✅ Satijnen middenstuk aan de onderkant voor extra gebruiksgemak;

✅ Kan gebruikt worden in combinatie met het Wendylett hoeslaken en Wendylett glijlaken;

✅ Gratis verzending en retournering binnen 14 dagen;

✅ Sla het laken onderaan dubbel, zodat de zorgvrager er niet uit kan glijden tijdens het verplaatsen;

✅ Slijtvaste en wasbare Wendylett 4 Way draailakens.

Eigenschappen

De afmetingen van het Wendylett 4 way draailaken zijn 140x200cm. U kunt dit glijzeil kopen.


Klik hier voor de beste prijs

3. Glijzeil Immedia Multiglide – beste tunnel glijzeil

Het glijzeil Immedia Multiglide is het beste tunnel glijzeil. Het wordt namelijk ingezet als een van de glijzeilen die transfers gemakkelijker maken. Dit glijlaken Medipoint is heel dun, opvouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. Zo kunt u ermee draaien en verplaatsen in bed, maar ook gemakkelijk verplaatst worden van een bed naar een brancard of (rol)stoel. Ook geschikt bij het aanbrengen van een tilband. Dit glijlaken gebruiken kan dus op meerdere manieren!

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test! Glijzeil Immedia Multiglide

Glijzeil Immedia Multiglide is verkrijgbaar in verschillende formaten. Afhankelijk van het gebruik ervan, kunt u de juiste maat glijzeil kiezen. Zo zijn de grootste formaten geschikt voor verplaatsen of draaien in bed en verplaatsen van bed naar brancard en vice versa. Wilt u het glijlaken alleen gebruiken voor draaien in bed of het aanbrengen van een tilband, dan volstaan de kleinere formaten.

Functionaliteiten

✅ Extra voordelig glijzeil Medipoint;

✅ Beschikbaar in veel verschillende formaten;

✅ Gratis verzending en retournering binnen 14 dagen;

✅ Geschikt voor draaien en verplaatsen in bed, maar ook voor verplaatsing naar brancard of (rol)stoel.

Eigenschappen

Dit glijzeil is beschikbaar in de volgende afmetingen: 40x40cm, 60x60cm, 72x70cm, 80x80cm, 72x100cm, 72x130cm, 100x70cm, 108x80cm, 120x90cm, 130x90cm, 130x80cm, 140x120cm en 200x70cm. Het Glijzeil Immedia Multiglide kopen is een goede keuze.


Klik hier voor de beste prijs

4. Satinsheet treklaken – beste satijnen glijlaken

Heeft u weleens een satijnen glijlaken geprobeerd? Het Satinsheet treklaken is een aanrader! Dit rol glijlaken of glijzeil kan gebruikt worden wanneer u licht beperkt wordt in uw bewegingen, maar ook wanneer u intensievere zorg nodig heeft. Satinsheet glijzeilen kunnen zelfstandig gebruikt worden of in samenwerking met een zorgverlener. Ze zijn geschikt voor draaien en verplaatsen in bed, maar kunnen ook permanent in bed blijven liggen.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test! Satinsheet treklaken

De remstroken aan de zijkant van dit glijlaken Parkinson zorgt ervoor dat u niet van het bed afglijdt. Het kan gecombineerd worden met een treklaken, zodat u gemakkelijk alle kanten op kunt draaien. Zodra de zorgvraag intensiever wordt is dit erg gunstig. Gaat u dit glijlaken kopen, dan krijgt u een glijlaken en incontinentielaken in één. Ongewenst urineverlies vormt zo geen probleem meer voor uw matras en/of beddengoed.

Functionaliteiten

✅ Satijnen glijlaken dat extra comfortabel ligt;

✅ Met remstroken voor uw veiligheid;

✅ In combinatie met het glijlaken kunt u alle kanten op draaien;

✅ Geschikt voor zelfstandig gebruik en in samenwerking met een zorgverlener;

✅ Gratis verzending van dit satijnen hoeslaken Parkinson;

✅ Een glijlaken en incontinentielaken in één.

Eigenschappen

Het Satinsheet treklaken is 85x90cm groot. Wilt u het glijdend vermogen van dit glijzeil verbeteren, strijk het dan regelmatig. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel. Het glijlaken mag wel in de droger. U kunt dit glijzeil kopen.


Klik hier voor de beste prijs

5. Decocare glijlaken – beste glijzeil

Het Decocare glijlaken is een glijzeil dat gebruikt wordt bij transferproblemen in bed. Het fijne aan dit glijlaken in bed, is dat uw rug en schouders niet belast worden tijdens het verplaatsen. Dankzij de speciale stof die aan de ene kant stroef en aan de andere kant heel glad materiaal is, wordt draaien en verplaatsen extra gemakkelijk. Leg de stroeve kant op het hoeslaken, dat wordt het meest gedaan. Andersom (met de gladde kant op het hoeslaken) kan eventueel ook.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test! Decocare glijlaken bruin

Dit steeklaken gebruikt men bij particulieren thuis, maar ook in ziekenhuizen en zorginstellingen. De samenstelling van het glijmat bed zorgt ervoor dat hij veilig onder u kan blijven liggen wanneer u in bed ligt. Decocare glijzeilen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en worden geleverd in de kleur bruin. Ze kunnen op 40 graden gewassen worden.

Functionaliteiten

✅ Gebruik glijlaken kan zonder rug en schouders van zorgvrager te belasten;

✅ Stroeve en gladde kant kunnen allebei op het hoeslaken geplaatst worden;

✅ Gratis verzending;

✅ Glijlaken kan onder u in bed blijven liggen;

✅ Beschikbaar in verschillende formaten en wasbaar op 40 graden.

Eigenschappen

Wilt u het Decocare glijlaken kopen? Kies dan uit de volgende formaten: 90x110cm, 100x150cm, 140x200cm of 150x15cm. Zoekt u een ander formaat, dan is dat op aanvraag mogelijk. Dit glijlaken wordt geleverd in de kleur bruin.

Tip: gebruik bij incontinentie bij voorkeur meer dan twee glijlakens.


Klik hier voor de beste prijs

6. Wendylett glij onderlaken

Er is nog meer keuze uit Wendylett glijzeilen! Op nummer 6 staat namelijk het Wendylett glij onderlaken. Dit glijmat hulpmiddel helpt u zelfstandig draaien en uzelf omhoog duwen wanneer u in bed ligt. Het is ook handig in samenwerking met een zorgverlener. Deze gladde satijnen glijlakens voorkomen vrijwel geheel dat er wrijving plaatsvindt. U kunt daarom dit glijzeil gebruiken om decubitus te voorkomen.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test! Wendylett onderlaken

Zoekt u een glijlaken waarover u soepel kunt verplaatsen, dan is dit een geschikt product voor u. Dankzij de antislip randen aan de zijkanten van dit onderlaken voorkomt u dat u uit bed glijdt. Leg het glijlaken op bed, op een standaard hoeslaken of op het Wendylett hoeslaken. U kunt vervolgens met uw voeten afzetten om hoger te gaan liggen in uw bed. Het Wendylett glij onderlaken kan ook gebruikt worden in combinatie met het Wendylett 2 way of Wendylett 4 way draailaken.

De sterke, comfortabele en zachte stoffen waarvan dit glij onderlaken gemaakt is, zijn slijtvast en wasbaar.

Functionaliteiten

✅ Voor zelfstandig gebruik of in samenwerking met een zorgverlener;

✅ Ter preventie van decubitus dankzij het satijnen oppervlak;

✅ Extra veilig dankzij de antislip randen aan de zijkanten;

✅ Te gebruiken in combinatie met het Wendylett 2 way of Wendylett 4 way draailaken;

✅ Kan gebruikt worden op een standaard hoeslaken of Wendylett hoeslaken;

✅ Gratis verzending en retournering binnen 14 dagen.

Eigenschappen

De afmetingen van het glijlaken zijn 140x200cm en het glijvlak is 60cm breed. Het is geschikt voor matrassen met een breedte van 80 tot 90 cm en een dikte tot 25cm. U kunt dit Wendylett glijzeil kopen.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste glijzeil 2023

Na het lezen van dit artikel over glijzeilen heeft u vast al een beter beeld gekregen van welke mogelijkheden er zijn. Natuurlijk heb ik zelf ook een conclusie getrokken na het doen van dit onderzoek. Het beste glijzeil van 2023 is voor mij het Wendylett hoeslaken!

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test! Wendylett hoeslaken

Waarom? Omdat het Wendylett hoeslaken veel voordelen biedt. Zowel aan de gebruiker als aan de zorgverlener op bed. Dit slijtvaste glijzeil Medipoint voorkomt decubitus en kan prima gebruikt worden in combinatie met andere Wendylett producten. Bovendien kunt u het glijzeil zelfstandig gebruiken, maar maakt het handelingen voor uw zorgverlener ook gemakkelijker. Hij of zij hoeft hiermee namelijk minder fysieke inspanning te leveren. De antislip randen bieden extra veiligheid en voorkomen dat u uit bed valt. Bovendien bieden de platte, fijne naden extra comfort.


Klik hier voor de beste prijs

Glijzeil ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de glijzeil ervaringen en glijzeil reviews van andere mensen? Lees dan even mee. Ik heb een aantal interessante meningen verzameld, zodat u een nog beter beeld krijgt van elk glijlaken.

Wendylett hoeslaken review

Annemieke vindt het Wendylett hoeslaken geweldig. “Geweldig. Prima service en het product is zelf heel fijn om te gebruiken.” Ook een andere klant is tevreden en vertelt: “Mijn man kan slecht zelf draaien in zijn bed. Dankzij dit hoeslaken met glad oppervlak gaat dat veel beter. Echt super hoor.”

Wendylett 4 way draailaken review

Wendylett is een van de zorghulpmiddelen op bed waar zorgverleners en verplegers graag mee werken. Een verpleegster vertelt bijvoorbeeld in haar Wendylett 4 way draailaken review: “Dit is een super product. Ik vind het heel fijn om hier onze gasten mee te verzorgen. Het is heel handig dus ik geef hem 5 sterren.”

Glijzeil Immedia Multiglide glijzeil ervaring

De Immedia Multiglide glijzeil review van Sonja is ook interessant om te lezen: “Ik moest even wennen aan de groene kleur van dit glijlaken, maar nu ben ik er blij mee. Zo kan mijn moeder gemakkelijker verzorgd worden in bed door de hulp. Zonder dat zij niet lekker ligt of pijn heeft. Dus echt fijn dat dit bestaat en niet zo duur is. Ik dacht eerst dat mijn moeder het ook niet mooi zou vinden maar ‘het gaat niet om hoe dat ding eruit ziet’ zegt ze zelf. Heeft ze ook gewoon gelijk in natuurlijk.”.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test!

Satinsheet treklaken review

“Ik kocht dit Satinsheet treklaken omdat ik op zoek was naar een glijzeil aanbieding. Normaal gesproken was hij best wel prijzig maar ik had gelukkig korting gekregen. Ik vind het fijn dat ik mezelf beter kan draaien als ik in bed lig want ik ben slecht ter been. Voorheen was het best wel een gedoe en moest ik vaak uit bed geholpen worden door mijn vriendin maar dat is gelukkig verleden tijd. Je krijgt echt waar voor je geld met dit laken.”

Decocare glijlaken ervaring

Toos vindt het Decocare glijlaken heel handig. “Het is precies wat we nodig hebben om hele zieke mensen die op bed liggen te verplaatsen. Dankzij die stroeve en gladde kant gaat dat prima.” Ook een anonieme review is positief. “Goed laken, wat ik ook wel had verwacht.” Beide geven ze vier van de vijf sterren aan Decocare glijlakens.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test!

Wendylett glij onderlaken review

Leonardo laat graag horen wat hij van Wendylett glijlakens vindt. “Het Wendylett glij onderlaken bevalt mij super. Ik heb al 13 jaar Parkinson en daardoor gaat draaien in bed moeilijker. Dankzij dit gladde laken kan het wel weer gemakkelijk. Het kost wel wat ja, maar dan heb je ook wat. Een veel betere oplossing dan die goedkope prullen die je op andere websites weleens ziet.”

Glijzeil kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u glijzeilen kopen of glijlakens kopen bij Medipoint? Denk dan om de volgende punten, zodat u een goede aankoop doet. Eén waar u lang plezier van zult hebben en absoluut geen spijt.

Let allereerst op het formaat van het glijzeil en het formaat van uw matras op uw bed. Voor sommige glijlakens is de dikte van het matras bepalend voor het te kiezen formaat. Zo is een traagschuimmatras soms dikker dan een standaard matras. Daardoor past niet elk glijlaken eromheen.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test!

Kijk ook naar de gebruiksmogelijkheden. Kunt u zelfstandig met een glijlaken werken of is hij alleen bedoeld voor in samenwerking met een zorgverlener?

Heeft u last van incontinentieproblemen, dan volstaat een standaard glijzeil wellicht niet. Ga in dat geval liever voor speciale incontinentie glijzeilen. Zo beschermt u uw matras en beddengoed en verkleint u de kans dat u op de korte termijn een nieuw glijzeil kopen moet.

Tot slot: een glijlaken kopen moet wel veilig gebeuren. Kies daarom altijd voor een model met antislip randen voor extra grip. Dit voorkomt dat u ongewenst verschuift wanneer u in bed ligt of dat u helemaal uit het bed glijdt.

Beste Glijzeil Review (2022) 6x Glijlakens Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen kopen?

Bent u opzoek naar nog meer zorghulpmiddelen? Wellicht zoekt u een combinatie aan hulpmiddelen voor in de slaapkamer. Dan kunt u denken aan een seniorenbed, hoog laag bed, bedbeugel, pakpaal, po stoel, urinaal, traagschuimmatras, ergonomisch kussen, dekenboog of hielbeschermer. Of bent u juist op zoek naar hulpmiddelen die u ondersteunen bij de mobiliteit: wandbeugel, rollator, drempelhulp etc. Er is genoeg keuze om het uzelf wat makkelijker te maken.

Het is vooral aan de raden voor mensen die veel op bed liggen of het draaien in bed makkelijker te maken als gevolg van Parkinson, dementie, beroerte, post covid, reuma, artrose, MS.

Ook interessant om te lezen

Meest gestelde vragen over glijlakens en glijzeilen

Heeft u nog vragen over glijlakens en glijzeilen? Dan adviseer ik u nog even verder te lezen. Wilt u bijvoorbeeld weten waarom mensen een glijzeil gebruiken of wat de levensduur van een glijzeil is? Hier onder vindt u de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Wat is een glijzeil of glijlaken?

Een glijzeil of glijlaken is een goed hulpmiddel om u te verplaatsen in bed. Dit kan dienen voor zelfstandig gebruik en/of in samenwerking met een zorgverlener. Bent u moeilijk ter been, ziek of heeft u om een andere reden hulp nodig bij het draaien en/of verplaatsen in bed? Dan komt een glijzeil of glijlaken goed van pas. Er zijn verschillende soorten glijzeilen om uit te kiezen. In dit artikel vindt u mijn top 6 glijzeilen en glijlakens.[1]

Waarom een glijzeil gebruiken?

Een glijzeil gebruiken is een handig slaapkamerhulpmiddel voor mensen die moeilijk kunnen draaien of verplaatsen in bed. Een glijzeil aanbrengen zorgt ervoor dat de zorgvrager gemakkelijker heen en weer kan schuiven van mensen die op bed liggen. Een glijzeil of glijzeil met steeklaken heeft namelijk een glad materiaal. Een glijzeil gebruiken voorkomt ook decubitus (doorligplekken) en voorkomt dat de zorgverlener veel fysieke inspanning moet verrichten om de zorgvrager te helpen.

Welk glijzeil is het beste glijzeil?

Om te bepalen wat het beste glijzeil is, heb ik 6 glijzeilen of glijlakens met elkaar vergeleken. In dit artikel leest u hier meer over. Een glijlaken kopen is namelijk niet iets wat u zomaar doet. Er zijn een aantal factoren om op te letten. Om te bepalen welk glijzeil het beste glijzeil is voor uw situatie, raad ik u aan om het volledige artikel te lezen en uw eigen conclusie te trekken.

Wat is de levensduur van een glijzeil?

De levensduur van een glijzeil is afhankelijk van het materiaal. Zo kan een Wendylett hoeslaken of glij onderlaken heel lang mee gaan wanneer u het op de juiste manier behandelt. Kies allereerst voor kwaliteit. Een stevige stof garandeert een langere levensduur voor een glijzeil. Let daarnaast op de schoonmaak- en was instructies van een glijzeil. Sommige glijzeilen mogen niet in de droger of met wasverzachter behandeld worden. Doet u dit toch, dan zal de levensduur korter worden.

Wat zijn de gemiddelde glijzeil kosten?

Wilt u een glijzijl bestellen, let dan op de verschillen in glijzeil kosten. Sommige glijzeilen zijn heel voordelig en hebben een lage glijlaken prijs. Andere zijn juist erg prijzig, vanwege het luxere materiaal waarvan zij gemaakt zijn. Het is altijd verstandig om glijzeil korting te zoeken, bijvoorbeeld door een glijzeil kortingscode toe te passen. Online kunt u verschillende glijzeilen kopen voor een mooie prijs. Doe daar uw voordeel mee.

Conclusie beste glijzeil 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Glijzeil | Review (2023) | 6x Glijlakens Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar het beste Glijzeil?

Kies dan voor: Wendylett Hoeslaken

Op zoek naar het beste Glijzeil?

Kies dan voor: Wendylett Hoeslaken